Rijscholen schrappen banen en sluiten filialen (UPDATE)

Touring bezit geen eigen rijscholen en kan dus ook geen rijscholen sluiten. Dat stelt de organisatie in een reactie op berichtgeving zaterdag in De Standaard. Touring heeft wel partnerships afgesloten met de vroegere VRG-rijscholen, de grootste rijscholengroep in Vlaanderen, en anderzijds met de Mercatorrijscholen. Dat meldt Moniek Denhaen van Touring.

Een jaar na de hervorming van de rijopleidingen en door de terugloop van het aantal cursisten voor de praktische rijopleiding, doet de Touringgroep 20 van de 80 zetels dicht, had De Standaard bericht.

Voorwaarde voor zo'n partnership waarbij men het "vertrouwensmerk" Touring mag gebruiken: het moest gaan om scholen die kwalitatieve rijopleidingen aanboden en die in ruil voor hun samenwerking een prijsvoordeel (10 pct) zouden aanbieden aan Touring-leden wanneer ze hun zoon/dochter een opleiding lieten volgen.

Touring hoopt dat de volgende minister van Mobiliteit orde op zaken stelt en zich daarbij laat inspireren door de lage ongevallencijfers en het hoge aantal uren professionele rijopleiding in andere EU-landen. "Men moet zich bewust zijn van mogelijke levensbedreigende risico's en leren hoe men ze kan voorkomen door te investeren in een degelijke professionele opleiding", stelt Touring. (VHL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud