RTL Group trekt zich uit Griekse tv-markt

De Luxemburgse mediagroep RTL Group verkoopt haar meerderheidsbelang in Alpha Media Group aan de Griekse ondernemer Dimitris Contominas, momenteel al minderheidsaandeelhouder voor 30 procent. Dat meldt RTL Group donderdag. Reden om zich te ontdoen van het Griekse zorgenkind is de aanhoudende Griekse crisis die de advertentiemarkt zwaar onder druk zet. De deal moet nog goedgekeurd worden door de Griekse mededingingsautoriteiten, maar zou rond moeten zijn in het eerste kwartaal van 2012.

Door de verkoop wordt Contominas 100 procent eigenaar van het Griekse mediabedrijf. Het huidige management verandert niet. Volgens de nieuwe eigenaar heeft Alpha "sterk zijn marktpositie verbeterd in de laatste drie jaar (...) Ik betreur dat RTL Group de Griekse markt verlaat, gezien de geboekte vooruitgang".

RTL Group kocht zich in december 2008 in bij Alpha Media Group voor een bedrag van 125 miljoen euro. RTL Group bezit meer dan zeventig radio- en tv-stations in elf Europese landen. In België zijn dat Bel RTL en Radio Contact (radio), en RTL-TVI, Club RTL en Plug RTL (tv).

Door de economische crisis die Griekenland sinds enkele jaren zwaar teistert, schat men dat de reclame-inkomsten voor de tv-branche er met meer dan 50 procent gedaald zijn.

(VEK)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud