Ruim 1.200 werkzoekenden op eerste interculturele jobbeurs

Ruim 1.200 werkzoekenden, drie keer meer dan aanvankelijk verwacht, hebben zaterdag in Antwerpen de "allereerste interculturele jobbeurs van Vlaanderen" bezocht. De initiatiefnemer, het interculturele platform Kif Kif, wil nog gelijkaardige jobbeurzen organiseren en onderzoekt de mogelijkheden voor een intercultureel consultancybureau. Dat zegt Kif Kif zondag in een persbericht.

De jobbeurs, waaraan een dertigtal bedrijven deelnam, richtte zich in het bijzonder op hoger geschoolde allochtonen. "We hadden gehoopt op zowat vierhonderd geïnteresseerden, maar kregen 1.247 werkzoekenden van zeer diverse herkomst over de vloer. Alle bedrijven legden interessante contacten met toekomstige werknemers. Voor de werkzoekenden was het een opsteker omdat ze op onze jobbeurs zeker waren dat ze welkom waren", stelt Bilal Benyaich, verantwoordelijke Kif Kif Jobs. De organisatie wil in de toekomst nog gelijkaardige jobbeurzen te organiseren.

Ze overweegt ook om een "intercultureel consultancybureau" op te starten. "Als bedrijven op zoek zijn naar werknemers met een intercultureel profiel en specifieke competenties, dan zouden wij hen daarin begeleiden. We voeren daar ernstige gesprekken over met een van de toonaangevende bedrijven inzake human resource en outsourcing. Ook verschillende andere grote bedrijven hebben al sterke interesse getoond", zegt coördinator Dany Neudt. Kif Kif hoopt het project volgend voorjaar te kunnen opstarten. (FUL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud