Advertentie

Ruim 22.000 Belgen tekenen in op beursgang bpost

Meer dan 22.000 Belgen hebben aandelen bpost gekocht. Dat schrijft De Tijd op zijn website op basis van meerdere bronnen. De postgroep trekt morgen naar de beurs tegen een prijs van 14,5 euro per aandeel. Dat waardeert het postbedrijf aan 2,9 miljard euro.

Bpost stelde een stevig dividendrendement in het vooruitzicht om beleggers te lokken. De postgroep mikte vooral op particulieren. Die tekenden present: ze kochten 20,7 procent van het totale aantal aangeboden aandelen of 11,6 miljoen stuks.

Navraag door De Tijd leert dat uiteindelijk meer dan 22.000 Belgen intekenden. In vergelijking met Belgacom is dat een laag cijfer. Bij de beursgang van de telecomgroep in 2004 tekenden 143.000 Belgen in. De tranche voor particulieren bedroeg toen 15 procent van de aangeboden aandelen. Ook bij de beursintroductie van de netwerkbeheerder Elia was de vraag van particulieren massaal.

De eerste notering van bpost heeft morgen plaats. Het is de grootste beursgang in Brussel sinds die van de zinksmelter Nyrstar in 2007 (2 miljard euro). (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud