Shoppen over de grens loont

Camcorders, multifunctionele printers en scheerapparaten. Dat zijn drie producten waarvoor prijsbewuste bewoners uit een grensstreek er beter aan doen om de grens over te steken. Dat blijkt uit een enquête van consumentenorganisatie Test-Aankoop. Afhankelijk van de regio kan een grensbewoner profijt halen op andere producten.

Antwerpse grensbewoners kunnen tot 7 procent besparen bij de aankoop van een gps, smartphone, herschrijfbare cd's of dvd's en inktpatronen wanneer hij die in Breda of Eindhoven koopt. Limburgers uit de grensstreek besparen tot 20 procent op een rekenmachine of 10 procent op een strijkijzer of magnetron bij aankoop in Maastricht.

Goed vergelijken is de boodschap van Test-Aankoop. Dat blijkt uit een vergelijking van meer dan 300 producten in de "voornaamste commerciële centra" in twaalf verschillende categorieën. De consumentenorganisatie bracht vijf grensstreken in kaart.

Het noorden van Frankrijk, Maastricht en Luxemburg zijn de goedkoopste grensstreken. De Belgische grensstreken zijn 3 tot 5 procent duurder. Voor levensmiddelen is een overstap de moeite niet waard. Bij de producten is België meestal goedkoper. (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud