Slechts 1 op de 3 allochtone vrouwen in België heeft job (UPDATE)

In België ligt de werkloosheid bij migranten 10 procentpunten of bijna 2,5 keer hoger dan bij de autochtone bevolking. Bij de vrouwelijke allochtone bevolking is de situatie nog slechter: slechts één op de drie allochtone vrouwen heeft een job. Dat blijkt uit een rapport van de OESO.

Het OESO-rapport, "Jobs for Immigrants: Labour Market Integration in Belgium, France, the Netherlands and Portugal", werd maandag voorgesteld in het bijzijn van minister van Werk en Gelijke Kansen Joëlle Milquet.

Bij de actieve Belgen die in ons land werden geboren, ligt de werkloosheidsgraad op 5,9 pct bij mannen en op 7,5 pct bij vrouwen. Bij de migranten, inwoners die niet in België zijn geboren, loopt dat op tot 14,8 pct bij mannen en 17,8 pct bij vrouwen. Nog hoger ligt de werkloosheidsgraad bij de migranten die uit een land van buiten de EU-15 komen (22 pct bij mannen en 24,5 pct bij vrouwen).

Een andere verontrustende vaststelling uit het OESO-rapport is dat in België ook de kinderen van migranten, de zogenaamde tweede generatie, het veel slechter doen op de arbeidsmarkt dan de autochtone bevolking. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud