Sociale onrust bij Belgacom

Er is sociale onrust bij telecombedrijf Belgacom. De werknemers dreigen met acties vanaf 18 augustus, zo meldt de Franstalige krant La Dernière Heure vrijdag.

De vakbonden hebben woensdag de onderhandelingen over de integratie van de filialen Proximus, Skynet en Telindus verlaten. "We hebben geen enkele garantie gekregen over werkgelegenheid na 2010", aldus een vakbondsvertegenwoordiger.

De directie zegt de houding van de vakbonden niet te begrijpen. De onderhandelingen zijn al meer dan een jaar aan de gang en een akkoord was nabij, aldus woordvoerder Haroun Fenaux.

Tijdens de salarisonderhandelingen, die op 2 september van start gaan, zullen de vakbonden overigens "niet minder dan 100 euro netto per maand opslag vragen voor elke werknemer", aldus de bonden.

De bezoldiging van Belgacom-topman Didier Bellens - 2,7 miljoen bruto per jaar - dreigt de gesprekken tussen de sociale partners te achtervolgen, zo stelt de krant. Er zouden pamfletten circuleren binnen het bedrijf om vanaf 18 augustus actie te voeren. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud