Solden starten acht procent beter

De stralende zon en een eerste soldendag die op een zaterdag valt. Meer hebben de zelfstandige modewinkeliers niet nodig voor een goede start van de solden. De shoppingroes in de winkelstraten duwde de verkoop acht tot negen procent hoger, zo blijkt uit rondvragen van Unizo en NSZ.

Unizo en de bij haar aangesloten federatie voor modewinkeliers Mode Unie noteerden zaterdag een meerverkoop van gemiddeld 12 procent tegenover de eerste dag van de zomersolden vorig jaar. "Voor het hele weekend - ook zondag waren vele modezaken open - wordt de meerverkoop ten opzichte van de eerste twee soldendagen vorig jaar (toen een vrijdag en een zaterdag) op 8 procent geschat." Unizo en Mode Unie danken het succes ook aan het feit dat vele gezinnen nog snel voor de vakantie zomerspullen kochten.

Ook het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen spreekt van een geslaagd soldenweekend. Uit de eigen rondvraag blijkt een meerverkoop van 9 procent en een gemiddelde korting van 30 procent. De organisatie wijst erop dat de consument goede zaken kan doen: door de teleurstellende verkoop in het voorjaar ligt er meer in de rekken dan vorig jaar bij de start van de zomersolden. Voor de hele zomersolden verwachten de modehandelaars van NSZ een omzetstijging van 2,5 procent tegenover vorig jaar. (KAV)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud