Solidariteit voor het Gezin stelt vijftig poetshulpbanen vacant

De thuiszorgorganisatie "Solidariteit voor het Gezin" heeft vijftig poetshulpbanen vacant, maar ondervindt op sommige plaatsen moeilijkheden om aan personeel te raken. De organisatie stelt ondertussen al tweeduizend mensen als poetshulp tewerk met dienstencheques.

"In de eerste negen maanden van 2010 werden 120 nieuwe banen gecreëerd bij de afdeling dienstencheques", laat de organisatie dinsdag in een persbericht weten. "De groei zet zich verder en in het laatste kwartaal van dit jaar blijft er zeker nog ruimte over voor vijftig extra poetshulpbanen." Op vijf jaar tijd vertegenwoordigen poetshulpen met dienstencheques 2.000 van de 5.350 medewerkers, of 37 pct van het totale personeelsbestand.

"We mikten voor 2010 op een stijging tot 1.975 medewerkers, maar de sector van de dienstencheques groeit sterker dan verwacht. Toch merken de rekruteerders op dat het op sommige plaatsen opnieuw wat moeilijker wordt om voldoende geschikte kandidaten te vinden." Tijdens het eerste jaar van tewerkstelling krijgen de poetshulpen een opleiding van veertig uur.

De organisatie Solidariteit voor het Gezin verleent haar diensten aan meer dan 12.500 klanten. (COR 207)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud