Spaarboekje wordt vereenvoudigd

Vertegenwoordigers van Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector, ontmoeten vrijdag de ministers Vanackere (Financiën) en Vande Lanotte (Economie) en de financiële toezichthouder (FSMA), om een akkoord te vinden over de vereenvoudiging van de gereglementeerde spaarrekening, het "spaarboekje". Dat bericht Le Soir woensdag.

Het doel is een betere transparantie voor de consument zonder te grote fluctuaties te veroorzaken en instabiliteit in de deposito's van de banken.

Eén van de punten die op tafel ligt is de versnelling en de uniformisering van de storting van de getrouwheidspremie. De banken hebben reeds aangekondigd dat ze eens zijn met het principe om hun getrouwheidspremies op vaste data te storten. Maar om dit punt te bekrachtigen moeten de partners rond de tafel het eens zijn over alles.

Er blijven nog meerdere punten op te lossen: over de overgangsperiode, de methode van de berekening van de premie en over aanbiedingen onder voorwaarden.

Michel Vermaerke, de afgevaardigd bestuurder van Febelin, ziet een akkoord mogelijk "voor het begin van de parlementaire vakantie, of voor einde juli". (VAD)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud