Spontane staking bij Metrix in Brussel

Bij het Brusselse meetbedrijf Metrix, dochteronderneming van Sibelga, hebben de controleurs van de meetstanden sinds dinsdagochtend spontaan het werk neergelegd. Dat verklaart Filip Baeckelandt, federaal secretaris ACOD Gazelco woensdag. Ook de jonge werknemers van de netbeheerder BNO, zusterbedrijf van Metrix, sloten zich aan bij de spontane actie.

Volgens de vakbond weigert de directie al maandenlang om het aandeel contracten van onbepaalde duur significant te verhogen en dit in tegenstelling tot Eandis en Ores, de twee andere distributeurs. In Vlaanderen en Wallonië zou het aandeel contracten van onbepaalde duur 75 procent bedragen tegenover 25 procent voor Brussel.

Daarnaast vreest men dat de invoering van een intelligente meterstand in 2015 tot een verlies van 250 directe en 400 indirecte banen zal leiden. Deze implementatie zou ook gevolgen hebben voor de consument. Zo zou onder andere de jaarlijkse totale factuur stijgen, zouden de factuurkosten niet meer verspreid worden over het hele jaar en zou de privacy van de gebruikers in het gedrang komen omdat de meterstand op elk moment kan opgenomen worden vanop afstand. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud