Staking bij boekhouding Carrefour Berchem voorbij

De staking bij de boekhoudkundige dienst van warenhuisketen Carrefour in Berchem, die sinds vorige week woensdag aan de gang was, is voorbij. Vijfenzeventig procent van de werknemers heeft dinsdagmiddag het voorakkoord van maandagavond aanvaard. Dat meldt Georges Seclef van de socialistische vakbond BBTK.

De verhuis van de dienst van Berchem naar Evere, die voor problemen zorgde, wordt definitief doorgezet en treedt komende maandag in werking. De directie gaat een trein-en busabonnement aan het sociaal tarief integraal terugbetalen aan het personeel. Daarnaast krijgen alle werknemers via een systeem van opcentiemen een kilometervergoeding voor elke bijkomende kilometer die ze moeten afleggen naar Evere in plaats van Berchem. Een deel van het personeel kan die kilometers ook inbrengen als onkosten.

Er werd ook een 3-keuze systeem uitgewerkt voor premies aan het personeel. Bovendien stelt de directie zich erg flexibel op voor de uurroosters, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk wordt om 4 dagen van 9 uur te werken, iets wat voordien ondenkbaar was. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud