Advertentie

Staking bij toeleverancier legt band Volvo Cars Gent om 13.30 uur stil

In de Gentse vestiging van autobouwer Volvo Cars wordt vanaf 13.30 uur de band stilgelegd omdat er een tekort is aan binnenpanelen voor deuren. Het personeel is economisch werkloos ten gevolge van overmacht, zo laat woordvoerder Mark De Mey weten.

Het sociaal conflict bij de Duitse vestiging van toeleverancier Faurecia zorgt ervoor dat er vanaf vanmiddag een gebrek is aan binnenpanelen voor deuren.

"We weten niet wanneer het sociaal conflict bij de internationale toeleverancier zal duren, maar hebben onze mensen gevraagd alert te blijven en de telefoon aan de hand te houden voor het geval we oproepen om terug aan het werk te gaan", klinkt het.

Door de "economische werkloosheid tegen gevolge van overmacht" is al één aangekondigde shift economische werkloosheid ingetrokken. Maar of de overmachtsituatie knabbelt aan de nog twee resterende (aangekondigde) dagen economische werkloosheid, wordt pas beslist als bekend is hoe groot het productieverlies is door het gebrek aan onderdelen. "Economische werkloosheid wordt ingepland in productiecijfers en daar wordt naartoe gewerkt. De situatie nu is een heel vervelend en een zwaar probleem, want die is niet gepland", klinkt het. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud