Staking van onbepaalde duur vanaf maandagavond bij Lufthansa

De leden van de vakbond Verdi bij de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa hebben beslist om vanaf maandagavond voor onbepaalde duur het werk neer te leggen. Bij het bedrijf heerst een aanhoudend conflict over de lonen.

Het grond- en cabinepersoneel zal maandag om 22 uur in staking gaan, aldus de vakbond. Die hield een stemming onder haar leden, waaruit bleek dat ruim 90 procent voor een staking koos die elf luchthavens zal treffen. Die zullen niet allemaal tegelijk getroffen worden, maar Verdi waarschuwt voor grote hinder.

Een woordvoerder van Lufthansa, dat 150.000 passagiers per dag vervoert, noemde de beslissing "onbegrijpelijk". Hij voegde er wel aan toe dat de luchtvaartmaatschappij bereid is tot overleg. Intussen werkt Lufthansa aan een noodplan om de ergste hinder op te vangen.

De vakbond wil met de staking haar eis voor 9,8 procent meer loon op jaarbasis kracht bijzetten. De directie is echter maar bereid 6,7 procent toe te staan, gespreid over 21 maanden. Pas als er een beter aanbod komt, kan er gepraat worden, aldus nog de vakbond.

(SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud