Startknop keert terug in nieuwe versie Windows

Microsoft gaat opnieuw een startknop hanteren in zijn nieuwe versie van het besturingssysteem Windows (8.1). Het bedrijf maakte dat zelf bekend in een blog. Tegen het verdwijnen van de startknop in de linkerbenedenhoek was er de voorbije maanden heel wat protest gerezen. Gebruikers zullen in de nieuwe versie van het besturingssysteem ook opnieuw kunnen kiezen voor een desktop-aanzicht, in plaats van het huidige "tegel"-design.

Microsoft-manager Antoine Leblond gaf toe dat Windows 8 speciaal ontwikkeld werd voor toestellen met een aanraakscherm. "Maar we erkennen dat er nog veel toestellen zonder touchscreen zijn, vooral in het commerciƫle circuit." Gebruikers die met een muis en klavier werken, zouden nu worden geholpen met de nieuwe versie.

De nieuwe versie kreeg de codenaam "Blue". Het besturingssysteem zal traditioneel uitgerust worden met Internet Explorer 11. Ook de zoekmachine van Bing zal worden geoptimaliseerd.

Een eerste testversie gaat Microsoft op 26 juni in San Francisco laten zien. Het aangepaste besturingssysteem zou tegen augustus in de handel moeten komen. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud