Stiptheidsacties sturen luchtverkeer in Rome in de war

De stiptheidsacties bij een deel van het personeel van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia hebben ervoor gezorgd dat 94 vluchten vanop de luchthaven Rome-Fiumicino donderdag geannuleerd werden. Dat meldde Telenews, het informatiebureau van de luchthavens van Rome.

Zowel binnenlandse als buitenlandse vluchten werden geannuleerd. Een dertigtal vluchten hadden vertragingen tot 50 minuten. Het is al de vierde dag op rij dat er acties zijn. De vakbonden verzetten zich tegen de nieuwe arbeidscontracten die de overnemers van Alitalia willen aanbieden.

Minister van Transport Altero Matteoli startte al een juridische procedure op tegen de stakers. De voorzitter van de controlecommissie die toeziet op stakingen in de openbare sector, Antonio Martone, zei dat de wet werd geschonden. Hij wachtte een vergadering met de vakbonden donderdag af voor verdere stappen te ondernemen. De commissie is bevoegd om financiƫle en disciplinaire maatregelen te nemen tegen personeel en vakbond.

Het noodlijdende Alitalia werd overgenomen door Italiaanse ondernemers op initiatief van Italiaans premier Silvio Berlusconi. Die verzette zich tegen een overname door luchtvaartmaatschappij Air France-KLM. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud