Taxiritten 7 procent duurder

Een gemiddelde taxirit kan ruim 7 procent duurder worden. Dat is het gevolg van de stijging van de maximumtarieven die maandag in het Staatsblad is verschenen. De vorige aanpassing van de maximumtarieven dateert van december 2005.

Of de taxigebruiker de stijging van de maximumtarieven effectief in zijn of haar portefeuille gaat voelen, hangt nog af van de gemeenten. Het is wel de federale overheid die de maximumtarieven bepaalt, maar het zijn de gemeenten en steden die de vergunningen uitreiken en de toe te passen tarieven vastleggen.

Volgens Pierre Steenberghen van de Nationale Groepering van Taxi- en Locatiebedrijven (GTL) zullen vele gemeenten de toegelaten tarieven snel mee verhogen. Dat is ook nodig om de gestegen loonkosten en dieselprijs op te vangen, zo luidt het. Zo steeg de dieselprijs op een jaar tijd met 30 procent, een stijging die de taxibedrijven niet konden doorrekenen aan de klanten, aldus Steenberghen.

Uit berekeningen van GTL blijkt dat met de nieuwe maximumtarieven een gemiddelde taxirit (4 kilometer, 3 minuten wachttijd) ruim 7 procent meer zal kosten. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud