Technologiebedrijven besparen genoeg energie voor 1.750 gezinnen

In 2006 zijn 47 technologiebedrijven erin geslaagd hun energieverbruik bijna 3 procent terug te dringen. Dat is gelijk aan de jaarlijkse energieconsumptie van 1.750 gezinnen, blijkt uit het jaarverslag van de Vlaamse Auditcommissie.

In 2005 ondertekenden 229 Vlaamse bedrijven en de Vlaamse regering het Auditconvenant. Hierin engageerden ze zich om tijdens een periode van 8 jaar te investeren in energiebesparende maatregelen. Volgens Agoria, de sectorfederatie voor de technologische industrie in België, moet een daling van 10 procent tegen 2013 mogelijk zijn.

De bedrijven die zich inzetten om zoveel mogelijk energie te besparen krijgen daarbij steun van de Vlaamse Overheid. Vlaams Minister van Economie Patricia Ceysens heeft net een voorstel gedaan om de ecologiesteun te hervormen, wat positief onthaald wordt bij Agoria. "De ecologiesteun kan er voor zorgen dat er in 2009 nog meer geïnvesteerd wordt in energiebesparende maatregelen. Het klimaat vaart er wel bij: energiebesparing leidt immers ook tot minder CO2-uitstoot", aldus Wilson De Pril, directeur-generaal bij Agoria Vlaanderen. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud