Advertentie

Telenet verhoogt winstverwachting

Het Mechelse telecombedrijf Telenet verhoogt na een "financieel zeer mooi" eerste semester zijn winstverwachting voor het volledige jaar. Het gaat nu uit van een stijging van de ebitda (de winst voor belastingen, intresten, afschrijvingen en waardeverminderingen) met 8 tot 10 procent tegenover 2007. Dat is dinsdag gezegd bij de voorstelling van de semesterresultaten.

Telenet rekende tot nu op een ebitda-stijging van 6 tot 8 procent. In het eerste semester vertoonde die winstindicator echter een groei met 11 procent tegenover de eerste helft van 2007, tot 242,4 miljoen euro.

De omzet nam in dezelfde periode toe met 8 procent tot 492,5 miljoen euro. Ook die groei ligt hoger dan de jaarverwachting (5 à 6 procent), maar die "voorzichtige outlook" blijft behouden, aldus topman Duco Sickinghe. Telenet ondervindt naar eigen zeggen nog geen hinder van de vertragende economie.

De nettowinst halveerde tegenover de eerste helft van 2007, van 117,7 naar 49 miljoen euro, voornamelijk onder invloed van uitzonderlijke effecten.

Het bedrijf kreeg er sinds januari netto 181.000 abonnees bij in breedbandinternet, vaste telefonie en digitale televisie. Eind juni had Telenet ruim 3,2 miljoen klanten. De gemiddelde omzet per klant steeg tot 32,6 euro. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud