Advertentie

Tenneco Automotive Sint-Truiden sluit een week de deuren

Schokdemperproducent Tenneco Automotive in Sint-Truiden sluit eind deze maand een week de deuren. De werknemers zullen dan collectief verlof moeten opnemen, zo meldt de regionale televisiezender TVLimburg maandagavond. Het nieuws wordt bevestigd in vakbondskringen.

Directie en vakbonden bij Tenneco Automotive bereikten maandag een akkoord om de laatste week van februari collectief verlof in te voeren. Er zal dan gedurende vijf dagen niet geproduceerd worden.

Een andere maatregel die werd overeengekomen, is dat er 's vrijdags twee uur minder zal gewerkt worden om de dalende vraag naar schokdempers in Europa op te kunnen vangen. De vakbonden hadden er in dit verband bij de directie op aangedrongen om arbeidsduurvermindering te overwegen om zoveel mogelijk mensen aan boord te houden.

Vanaf deze maand worden er bij Tenneco Automotive in Sint-Truiden ook al geen weekendshifts meer gedraaid en wordt het nachtwerk tot een minimum herleid. Eerder werden bij het bedrijf al de contracten van tachtig tijdelijken stopgezet. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud