Test-Aankoop eist dat reisorganisatoren kerosinekortingen toekennen

Consumentenorganisatie Test-Aankoop eist dat de touroperators hun klanten die in september of oktober op reis vertrekken, een prijsverlaging toekennen op basis van de gezakte kerosineprijs. Die is al sinds eind juni sterk aan het dalen, "maar dat goede nieuws blijken de reisorganisatoren niet te willen delen met hun klanten", schrijft Test-Aankoop vrijdag in een persbericht.

Tijdens de voorbije zomer zijn de vliegvakanties voor veel consumenten een stuk duurder uitgevallen dan gedacht, zegt de consumentenorganisatie. Dat is omdat de touroperators de brandstoftoeslag tot driemaal toe aanrekenen. Maar de recente prijsdaling wordt niet doorgerekend. Test-Aankoop vindt het dan ook "onaanvaardbaar dat enkel prijsstijgingen worden doorgerekend terwijl de opbrengst van prijsdalingen niet ten goede komt aan de consument".

Test-Aankoop is daarom voorstander van de keuzemogelijkheid tussen een vaste en een variabele prijs, naar analogie met de hypothecaire rentevoeten. "Wanneer de consument opteert voor een variabele prijs moet hij ook kunnen profiteren van fuelreducties, en men moet bij de berekening van een vaste prijs niet uitgaan van de hoogste kerosineprijs, maar van een gemiddelde over de afgelopen zes maanden", luidt het. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud