Test-Aankoop en Deutsche Bank bereiken akkoord over Lehman-producten

Consumentenorganisatie Test-Aankoop (T-A) en Deutsche Bank hebben een akkoord bereikt over de vergoeding van de klanten voor het verlies geleden op financiële producten van het failliete Lehman Brothers. Het gaat om een versoepeling voor de klanten.

Deutsche Bank zal nu van haar klanten de beleggingen in Lehman-producten overnemen die de 40 procent van hun portefeuille bij Deutsche Bank overschrijden.

Na het faillissement van Lehman Brothers liet de bank al weten dat zij van de klanten de beleggingen in Lehman-producten overneemt die de helft van hun globale portefeuille overschrijden, en dus niet enkel die bij Deutsche Bank. Omdat de bank voor velen een tweede bank is, is dat een belangrijke tegemoetkoming, aldus T-A.

Ethias en dochter Nateus hebben zich er volgens T-A ook al toe verbonden gedupeerde beleggers te vergoeden. Bij Fortis AG en Swiss Life zou dat eveneens het geval zijn. Voor Citibank is T-A minder mals. "De situatie van de Citibank-klanten is minder rooskleurig en zal ongetwijfeld andere stappen vereisen, ingevolge het uitblijven van enige reactie op de uitnodiging tot onderhandeling." (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud