Advertentie

Test-Aankoop: "iPhone 3G niet bestand tegen fikse regenbui"

Apple's nieuwe telefoon, de iPhone 3G, kan niet tegen de regen. Dat zegt Test-Aankoop vrijdag. De consumentenorganisatie onderwierp het toestel aan een labo-onderzoek.

"In het lab doorstond de nieuwe iPhone onze val- en krastest. Wel bleek het toestel erg gevoelig voor water. Na de regentest lichtte bij een toestel het scherm helemaal niet meer op, ontlaadde de batterij ervan zeer snel en raakte het oververhit. Bij een andere iPhone bleef de diode van de luidspreker branden. Van een derde toestel verzwakte de geluidssterkte van de luidspreker en reageerde één van de functieknoppen niet meer. Een verklaring voor dit soort problemen vinden we mogelijk in het feit dat de rug van de iPhone 3G tegenwoordig niet meer uit metaal, maar uit plastic bestaat. Bovendien bevinden zich in de cover verschillende openingen", aldus de consumentenorganisatie.

Nog een minpunt is dat de simkaarthouder moeilijk open te krijgen is, vervolgt Test-Aankoop. "Daartoe is wel een stuk gereedschap meegeleverd. De batterij is bovendien niet toegankelijk. Als het nodig is, moet u aan Apple vragen om ze te vervangen, tegen betaling uiteraard."

De volledige testresultaten zijn terug te vinden op www.test-aankoop.be. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud