Thomas Leysen nieuwe voorzitter VBO

Thomas Leysen, de topman van Umicore, wordt de nieuwe voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Hij volgt vanaf 17 april volgend jaar Jean-Claude Daoust op. Dat is donderdag vernomen van de werkgeversorganisatie. Leysen wordt meteen een belangrijke spil in het interprofessioneel sociaal overleg.

Leysen (47) is door de raad van bestuur van het VBO verkozen voor een mandaat van drie jaar. De man is sinds 2000 gedelegeerd bestuurder van Umicore. Hij is eveneens voorzitter van mediagroep Corelio en bestuurder van Cumerio en onderzoekscentrum IMEC. Leysen is daarenboven lid van de raad van toezicht van Bank Metzler in Duitsland.

Tot voor kort was hij voorzitter van Agoria, de werkgeversfederatie van de technologische industrie, en lid van het directiecomité van het VBO.

Leysen, perfect viertalig, is licentiaat in de rechten. Hij startte zijn loopbaan in de maritieme sector in Hamburg, Londen en Tokio en leidde van 1983 tot 1988 de Transcor groep, die hij uitbouwde tot een internationale handelsmaatschappij van olie en steenkool. In 1989 vervoegde hij de Generale Maatschappij van België en was hij verantwoordelijk voor de herstructurering van de internationale handelsactiviteiten. In 1993 werd hij lid van het directiecomité van de Belgische materiaaltechnologiegroep Umicore. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud