Vakbonden Fortis vinden oplossing "minst riskante voor personeel"

De kapitaalinjectie in Fortis Bank door de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse overheden wordt op het eerste zicht positief onthaald bij de vakbonden. Volgens de christelijke vakbond heeft de maatregel geen ontslagen tot gevolg. "De oplossing is de minst riskante voor de tewerkstelling binnen het bedrijf", verklaarde Jean-Claude Carlier van de christelijke bediendenbond maandagnamiddag voor aanvang van de Europese ondernemingsraad.

Eerder op de dag waren de Belgische vakbonden al ingelicht op lokale ondernemingsraden.

Bij de socialistische vakbond pleit men voor "maximale garanties" zodat de werkgelegenheid wordt behouden bij Fortis. Voor Fortis werken in België 25.000 mensen.

De vakbond plaatst in een persbericht wel vraagtekens over de aanpak van de crisis, bijvoorbeeld waarom de CBFA niet eerder aan de alarmbel heeft getrokken. Het ABVV laakt ook het "schandalige" mechanisme van privatisering van de winsten en socialisatie van de verliezen. De vakbond pleit er dan ook voor dat de regeringen op Belgisch en Europees vlak duidelijke regels zouden invoeren voor de toekomstige omkadering van het financieel systeem. (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud