Vakbonden over Electrabel: 'Verwachten vrij ingrijpende maatregelen'

Het personeel en de vakbonden bij energieproducent Electrabel verwachten vrij ingrijpende maatregelen. "Ontslagen zijn niet de gewoonte bij Electrabel, maar de directie heeft al een aantal voorzichtige maatregelen genomen. We gaan in elk geval voor ernstig sociaal overleg." Dat zegt ACV-secretaris Chris Vanmol vandaag, daags nadat Electrabel op een bijzondere algemene ondernemingsraad de schrapping van 245 FTE-banen op 5.600 medewerkers in België en het drukken van de werkingsmiddelen met 130 miljoen euro voor 2013 aankondigde.

De concrete invulling van de besparingsmaatregelen is nog niet bekend. "Dinsdag betrof het een algemene ondernemingsraad voor alle business units. De komende dagen zijn de afzonderlijke afdelingen aan de beurt, vrijdag onder meer marketing and sales", zegt ACV-secretaris Chris Vanmol.

In deze laatste afdeling was al beslist om de contracten van bepaalde duur niet te verlengen. Volgens Vanmol slaat dit op 60 tot 70 mensen. "Ontslagen zijn niet de gewoonte bij Electrabel maar wel overplaatsingen. Maar met inkrimping van activiteiten wordt dat moeilijker", besloot hij.

Het Franse moederbedrijf GDF Suez wil met 'Perform 2015' wereldwijd 3,5 miljard euro besparen tegen 2015, waarvan 1,1 miljard euro in Europa. De Belgische dochter werd bovendien geconfronteerd met klantenverlies op een dynamische energiemarkt met grotere concurrentie. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud