Vakbonden Sita tevreden met ontwerpakkoord

Zaterdagmorgen is rond 6 uur in Brussel een akkoord bereikt tussen de directie en de vakbonden van afvalverwerkingsbedrijf Sita. In het ontwerpakkoord is, naast enkele directe maatregelen, ook een werkplan opgesteld met tien punten die de komende weken zullen behandeld worden. Maandag wordt er zeker niet meer gestaakt, zo luidde het bij de vakbond.

Het overleg onder leiding van een sociaal bemiddelaar startte vrijdag om 13.30 uur en heeft dus de hele nacht geduurd. Het conflict tussen vakbonden en directie draaide vooral rond de relatie met de directie, maar ook rond functieclassificaties die volgens de bonden niet correct worden toegepast, premies die niet worden toegekend of betaald, problemen met uitzendcontracten en veiligheid en vorming.

"Er is nog niet over alle punten een akkoord bereikt, maar de directie heeft vandaag duidelijk toegegeven dat er heel lang niet goed is gecommuniceerd met de vakbonden. De komende weken wordt het theoretische kader dat nu is opgezet, ook echt uitgevoerd. Wij kunnen alleen hopen dat het geen dode letter blijft", zegt BBTK-secretaris Katrien Degryse. (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud