Van Quickenborne: "Belgacom is in 2015 privaat bedrijf"

Minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is er van overtuigd dat Belgacom in 2015 niet langer een overheidsbedrijf, maar een puur private telecomspeler is. Dat zei hij op een debat van telecombedrijf Easynet.

Van de minister, bevoegd voor Telecom, is al langer geweten dat hij persoonlijk gekant is tegen de huidige aandeelhoudersstructuur van Belgacom. Vandaag heeft de Belgische Staat 53,5 procent van de ex-monopolist. Maar het is de eerste maal dat Van Quickenborne een timing in het vooruitzicht stelt.

"De overheidsparticipatie in Belgacom is een probleem, maar we komen er wel", zei hij. "Eerder vroeg dan laat zal de federale regering omwille van budgettaire redenen afzien van zijn participaties in verschillende overheidsbedrijven, waaronder Belgacom. Momenteel ben ik de enige in de regering die dit openlijk durft te zeggen, maar ik zeg u, de rest zal volgen. Want België heeft nood aan een meer open telecomlandschap."

Niet Van Quickenborne maar Inge Vervotte (CD&V) is als minister van Overheidsbedrijven de voogdijminister over Belgacom. Bij haar vorige doortocht op die stoel, in het voorjaar van 2008, liet ze in haar beleidsnota weten dat wat betreft het overheidsbelang in Belgacom "alle opties moeten worden opgehouden". (THD)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud