VBO: "Niet raken aan vrijstelling van bedrijfsvoorheffing voor onderzoekers"

Er moet niet geraakt worden aan de vrijstelling voor het doorstorten van de bedrijfsvoorheffing voor onderzoekers. Dat zei Rudi Thomaes, gedelegeerd bestuurder van werkgeversorganisatie VBO. Hij reageert daarmee donderdag op een open brief van de rectoren van de Vlaamse universiteiten, die gepubliceerd werd in de krant De Standaard. Daarin is sprake van mogelijke besparingen op onderzoek en ontwikkeling op federaal niveau.

"Op dit moment kunnen bedrijven genieten van een gedeeltelijke vrijstelling van 75 procent van de doorstorting van de bedrijfsvoorheffing voor onderzoekers", zegt Thomaes. "Die grens moet behouden blijven en de wet moet zelfs evolueren naar een totale vrijstelling."

Thomaes pleit ervoor dat de regio's bijkomende belastingkredieten kunnen toekennen voor onderzoek en ontwikkeling. "Dat zou hen meer manoeuvreerruimte geven."

Thomaes geeft toe dat België moeilijke maatregelen moet nemen, zoals andere landen. "Maar we stellen vast dat die laatste, zoals Duitsland en Groot-Brittannië, ervoor kozen om niet te raken aan onderzoek en innovatie, die garanderen dat de werkgelegenheid behouden blijft." (THA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud