VBO vreest voor werkgelegenheid

Een toenemende economische werkloosheid is de voorbode van herstructureringen en saneringen. Dat stelt Rudi Thomaes, de gedelegeerd bestuurder van de Belgische werkgeversorganisatie VBO. Hij vreest dat weinig sectoren ontsnappen aan ingrijpende maatregelen, inclusief de financiële sector.

"Het pessimisme dat eind 2008 al heerste, is alleen maar sterker geworden", zegt Rudi Thomaes, de topman van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO), in een interview met de Franstalige zakenkrant L'Echo, dat overgenomen wordt door zusterkrant De Tijd. "De economische indicatoren blijven negatief. Sinds een drietal weken zijn er bovendien geen tekenen van herstel meer."

Rudi Thomaes waarschuwt er ook voor dat het aantal saneringen en herstructureringen niet zal verminderen. Staalproducent ArcelorMittal en zinksmelter Nyrstar lieten al van zich horen. "Maar ook andere ondernemingen bereiden herstructureringen voor en zullen ze moeten uitvoeren als het orderboekje niet dikker wordt."

Thomaes houdt bij een negatieve economische groei van 1 procent rekening met een verlies van 25.000 tot 30.000 banen. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud