VBO wil meldpunt voor bedrijven die moeilijk aan krediet geraken

De afgevaardigd bestuurder van het VBO, Rudi Thomaes, verklaarde zondag tijdens het RTBF-programma Mise au Point dat de werkgeversorganisatie een meldpunt zal openen voor bedrijven die abnormale moeilijkheden ondervinden om een financiering te krijgen.

Verscheidene genodigden in het programma vestigden er zondag de aandacht op dat de banken sinds het uitbreken van de financiƫle crisis zeer voorzichtig zijn geworden bij het verlenen van krediet. Dat zou een negatief effect kunnen hebben op de economie, omdat de bedrijven onvoldoende aan kredieten kunnen raken.

Rudi Thomaes stipte aan dat het Verbond van Belgische Ondernemingen een oproepcentrale zal lanceren waar bedrijven zich kunnen melden die abnormale moeilijkheden ondervinden om aan krediet te geraken.

In dezelfde uitzending zei de Waalse Economieminister Marcourt (PS) dat hij op de volgende vergadering van de Waalse regering een serie maatregelen zal voorstellen ten gunste van de bedrijven. We moeten vermijden dat de meest fragiele bedrijven door de crisis verpletterd worden, zo zei hij. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud