Advertentie

Veel verbruikers kunnen energie niet meer betalen

Het aantal gezinnen dat hun elektriciteits- en/of gasfactuur niet meer kan betalen, neemt sterk toe. Sinds begin 2009 zijn er bijna 15.000 dossiers van energieverbruikers met betalingsmoeilijkheden bijgekomen. Dat blijkt uit cijfers van de netbedrijven Eandis en Infrax, zo meldt De Standaard maandag. De combinatie van de crisis en de lange en koude winter is haar tol aan het eisen, luidt het.

Bij Eandis, dat zowat 80 procent van de Vlaamse elektriciteits- en gasverbruikers bedient, zijn er in de eerste vijf maanden van dit jaar bijna 8.500 energieverbruikers met betalingsmoeilijkheden - sociale klanten - bijgekomen. In heel 2008 steeg het aantal sociale klanten met 6.900 tot 75.369.

De eerste drie maanden van dit jaar is in het netgebied van Infrax - de overige 20 procent - het aantal sociale klanten met 6.300 toegenomen. Ook dat is meer dan in heel 2008.

De economische crisis is volgens de top van Infrax de grote oorzaak. Bij Eandis wordt erop gewezen dat de combinatie van de sterke stijging van de energieprijzen en het meerverbruik door de lange en koude winter heel wat verbruikers in de problemen heeft gebracht. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud