Advertentie

Veemarkt Anderlecht gaat dicht

De veemarkt van Anderlecht sluit eind dit jaar de deuren. De monumentale hallen uit 1890 blijven overeind, net als het slachthuis en de "Kelders van Cureghem", maar vee en paarden worden er vanaf Nieuwjaar niet meer verkocht. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

Volgens uitbater nv Abatan is de sluiting het gevolg van de almaar strengere wetgeving en tegenvallende omzet. De veemarkt van Anderlecht haalde tien jaar geleden het nieuws met een reeks schokkende dierenmishandelingen en rellen met de dierenrechtenorganisatie Gaia.

In zijn gloriedagen was Anderlecht één van de grootste veemarkten van het land. Acht jaar geleden werden er nog 46.000 runderen en 9.500 paarden aangevoerd, maar dit jaar daalde de verkoop met 61 procent. "Den Abattoir" in Anderlecht kreeg het steeds moeilijker om op te boksen tegen de grote markten in Ciney en Brugge.

"De opkomst wordt elke week kleiner", aldus woordvoerder Paul Thielemans. "Er zijn weken dat we amper 200 dieren verkopen. Vroeger waren dat er 3.000. En daar moeten we dan vijf mensen voor inschakelen. Dat is niet rendabel meer. En daarbovenop komen nog eens de nieuwe, strenge Europese regels die zware investeringen vergen." (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud