Veolia Cargo wordt nieuwe concurrent NMBS

De Franse spoorwegmaatschappij Veolia Cargo hoopt vanaf volgend najaar de NMBS te beconcurreren op het Belgische net. Veolia kreeg onlangs een homologatie voor zijn rijdend personeel en hoopt de komende maanden een homologatie voor zijn rollend materieel en een veiligheidscertificaat te krijgen. Dat staat zaterdag in De Tijd.

Veolia Cargo is vandaag actief in drie landen: Frankrijk, Duitsland en Nederland. Het bedrijf boekte in 2006 een omzet van 100 miljoen euro met 850 werknemers en 189 locomotieven. Dit jaar zou de omzet stijgen tot 126 miljoen. Veolia Transport, moeder van Veolia Cargo, is al lang actief in ons land. Het is de grootste pachter die stads- en streeklijnen bedient voor De Lijn.

Met de komst van Veolia Cargo in de sector van de spoorvracht, stijgt het aantal concurrenten voor de NMBS mogelijk tot negen. Nog drie andere bedrijven dienden een aanvraag in: CFL Cargo, het Britse EWS en het Nederlandse ACTS.

Dillen & Le Jeune Cargo, SNCF Fret, Rail4Chem, Trainsport en ERS rijden al op het Belgisch net, de concurrentie voor B-Cargo groeit dus zienderogen. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud