"Verkoop maakt Fortis financieel sterker"

De beslissing om de Nederlandse activiteiten van Fortis Bank en Verzekeringen en de activiteiten van ABN Amro te verkopen aan de Nederlandse staat "maakt de financiële sterkte van Fortis groter". Dat heeft Fortis-CEO Filip Dierckx vrijdagavond gezegd op een inderhaast bijeengeroepen persconferentie.

In een korte mededeling zei Dierckx dat Fortis, na de aankondiging van de verkoop van de activiteiten van ABN Amro begin deze week, "kritisch gekeken" heeft naar zijn activiteiten op de Nederlandse markt. De bank heeft ook bekeken hoe ze zich beter kan positioneren in Nederland, klonk het.

De activiteitenverkoop aan de Nederlandse overheid, die goedgekeurd is door de Nederlandse Centrale Bank, "garandeert dat Fortis zijn activiteiten in België en daarbuiten kan voortzetten", zei Dierckx.

De topman benadrukte dat Fortis een bedrijf blijft van meer dan 45.000 medewerkers en miljoenen klanten. Hij bedankte die medewerkers en klanten, die hun vertrouwen zijn blijven behouden in het bedrijf.

Dierckx bedankte ook nog de overheden van de Benelux-landen, "die geholpen hebben structurele oplossingen te vinden in moeilijke marktomstandigheden". (TIP)

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect