Video-on-demand kent explosieve groei bij Telenet

Video-on-demand (VOD), het opvragen van televisieprogramma's of films tegen betaling, kent bij Telenet een sterke groei. Voor dit jaar werden al meer dan 10 miljoen bestellingen genoteerd. Ter vergelijking, sinds het begin van de digitale televisie - in september 2005 - werden al 26 miljoen VOD's opgevraagd. Bijna de helft daarvan gebeurde dus de laatste zes maanden.

Anouk Mertens, vice-president televisie bij Telenet, wijst op het belang van interactieve toepassingen voor het bedrijf. "We hebben ons hiermee altijd willen onderscheiden, liever dan te kiezen voor een uitbreiding van het aantal kanalen".

De groei van video-on-demand de laatste maanden is onder meer te danken aan de Vlaamse televisiezenders, waar steeds meer programma's kunnen worden herbekeken. In die zin is de groei ook afhankelijk van het succes van bepaalde series of films en van de weersomstandigheden.

De meest opgevraagde films bij Telenet waren de voorbije maanden I am Legend, Shrek III en Transformers. Bij de televisieseries is FC De Kampioenen van de eerste plaats verdrongen door Sara, het tweede seizoen van Matroesjka's en Prison Break. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud