Advertentie

Vlaamse overheid verdubbelt opleidingssteun voor bedrijven

De Vlaamse overheid gaat de opleidingssteun voor bedrijven verdubbelen van 1 naar 2 miljoen euro. Er komt daarnaast een regeling waarbij ook tijdelijke werklozen via de VDAB extra opleiding zullen kunnen genieten. Dat is maandag gezegd na de derde Rondetafel Voertuigindustrie.

De maatregelen gelden voor meer dan alleen de voertuigsector. Op het kabinet van Vlaams minister van Economie Patricia Ceysens kwamen maandag vertegenwoordigers van de federale en de Vlaamse regering, van de voertuigindustrie en van de vakbonden samen om een nieuwe stand van zaken op te maken van de crisis in de sector.

"Opleiding is ook in tijden van economische crisis een zeer belangrijk instrument. Via herscholing kan ervoor gezorgd worden dat mensen opnieuw aan de slag kunnen na herstructureringen", zei Ceysens. Daarom wordt de steun voor bedrijven "die een groot opleidingsprogramma organiseren en aan de voorwaarden voldoen" verdubbeld tot maximaal 2 miljoen euro per bedrijf.

Vlaams minister van Werk Frank Vandenbroucke liet weten dat bij de VDAB een regeling wordt uitgewerkt rond extra opleidingen bij tijdelijke werkloosheid.

Over de schrootpremie viel te horen dat die er spoedig zou komen. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud