Advertentie

"Vlaamse waarborg voor Opel Antwerpen in de maak"

Volgens het hoofd van de ondernemingsraad bij Opel, Klaus Franz, heeft de Vlaamse regering autobouwer General Motors een staatsgarantie in het vooruitzicht gesteld van 200 à 300 miljoen euro en dit om de arbeidsplaatsen bij Opel Antwerpen te verzekeren.

De borg zou kaderen in de productie van een terreinwagen in Antwerpen. Die moet de opvolger worden voor de Astra, waarvan de productie in 2010 afloopt. Er dreigt evenwel een gat tussen beide productielijnen.

ABVV-vakbondsman Rudi Kennes bevestigt dat er aan oplossingen wordt gewerkt om dit gat in te vullen. Een waarborg is "het parcours waaraan men denkt", aldus de vakbondsman.

Gevraagd naar een reactie wijst Vlaams minister van Economie Patricia Ceysens (Open Vld) erop dat GM binnenkort bij de Amerikaanse overheid een financieel plan moet indienen en dat dit ook gevolgen zou kunnen hebben voor de vestigingen in Europa. De Vlaamse regering heeft de Amerikaanse en Europese directie alvast laten weten dat ze bereid is tot "een gesprek". Over het bedrag van 200 tot 300 miljoen euro wilde ze zich niet uitspreken. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud