Volgende week meer duidelijkheid over Brussels Airlines

Maandag is een ondernemingsraad gepland bij Brussels Airlines. De vakbonden willen meer duidelijkheid over de toekomstplannen van de luchtvaartmaatschappij en dreigen met acties volgende week vrijdag. Brussels Airlines geeft maandag een persconferentie.

Bij Brussels Airlines liep vorige week een stakingsaanzegging af. Aanleiding is een sociaal conflict rond koopkracht en werkdruk dat maar blijft aanslepen. Daarbovenop is er onzekerheid bij het personeel over de toekomst van het bedrijf, gevoed door krantenberichten over vluchten die zullen worden geschrapt bij Brussels Airlines.

De vakbonden wilden vandaag/vrijdag een ondernemingsraad en dreigden met stakingen vanaf 21 november, indien ze geen afdoend antwoord kregen.

De geplande ondernemingsraad zal uiteindelijk maandag in de voormiddag plaatsvinden, zegt BBTK-secretaris Olivier Van Camp. Dinsdag en woensdag zal er dan overleg zijn tussen de directie en de betrokken personeelsgroepen, met name de piloten en de cabinecrew.

Volgens Van Camp bestaat de vrees dat vijftig piloten hun baan verliezen, doordat elf leasecontracten voor toestellen - die eind 2012 aflopen - niet zouden worden verlengd. Dat verlies aan pilotenfuncties zou niet worden gecompenseerd door twee extra langeafstandstoestellen. Andere bronnen nuanceren die vrees evenwel.

Indien de vakbonden geen ruimte zien voor sociaal overleg, dreigen ze met een stakingsactie op vrijdag 25 november.

Bij Brussels Airlines onthoudt men zich voorlopig van commentaar. Maandag wordt wel een persconferentie georganiseerd, "met een update over het bedrijf".

(WDM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud