Volledige werkhervatting bij Aviapartner

De werkhervatting bij Aviapartner is volledig, nadat er dinsdagnacht met de hulp van sociaal bemiddelaar André De Gieter een akkoord bereikt werd. Dat bevestigt Christine Karels, woordvoerder van het afhandelingsbedrijf, woensdag.

"Het wegwerken van de achterstand zal nog enkele dagen in beslag nemen. Het gaat vooral om duizenden bagagestukken van passagiers die vertrokken zijn en die nog op de plaats van bestemming moeten worden gebracht. Het probleem stelt zich veel minder voor vluchten die op Zaventem toekwamen vermits vele van die vluchten omgeleid werden naar andere luchthavens", aldus Karels.

Het akkoord voorziet het installeren van back-up-ploegen voor de opvang van onverwachte piekmomenten en de omzetting van tijdelijke contracten naar vaste, en deeltijdse naar full-time. Voorts wordt de planning en werkverdeling regelmatig geëvalueerd en een ombudsfunctie in het leven geroepen, waar arbeiders hun problemen op vlak van planning en werkverdeling kunnen melden en naar oplossingen wordt gezocht.

Onder toezicht van de bemiddelaar wordt de opvolging van de akkoorden binnen afzienbare tijd geëvalueerd. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud