Advertentie

VS proberen opnieuw banken van rommelkredieten te bevrijden

De Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner zal maandag nieuwe plannen voorstellen om de noodlijdende banksector van rommelkredieten te bevrijden. Dat moet de kredietverlening in de Verenigde Staten opnieuw op gang trekken. Geithner zou ook een strengere controle op banken en andere financiële sectoren op het oog hebben.

Via een nieuw overheidsbedrijf, mogelijk Public Investment Corp. genaamd, zou de Amerikaanse regering de aankoop van toxische kredieten en waardepapieren tot 1.000 miljard dollar mogelijk maken, zo meldt The Washington Post zondag.

Daarnaast zou de overheid ruime financiële garanties voorzien voor private investeerders die rommelkredieten van de banken opkopen. Tot die investeerders zouden ook hefboomfondsen, private-equityspelers en pensioenfondsen behoren.

Een derde pijler is de uitbreiding van de kredietfaciliteit van de Federal Reserve (Term Asset-Backed Securities Loan Facility, TALF) naar andere activa. Zo zouden ook oudere rommelkredieten uit de balansen van de banken gehaald kunnen worden. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud