Weer sociale onrust bij Janssen Pharmaceutica

Verscheidene werkgroepen lichten de ontwikkeling van de kosten bij Janssen Pharmaceutica door. Dat zorgt voor onrust bij het farmaceutisch bedrijf uit Beerse. De werknemers vrezen dat er een nieuwe golf ontslagen komt. Dat meldt Gazet van Antwerpen vrijdag.

Janssen Pharmaceutica heeft het moeilijk. De geneesmiddelensector staat zwaar onder druk. Veel patenten van succesvolle medicamenten vervallen en de overheid is niet bereid om via het Riziv een snelle terugbetaling voor nieuw ontwikkelde geneesmiddelen toe te kennen.

"De situatie is de jongste maanden zeker niet verbeterd", klinkt het bij het management van Janssen Pharmaceutica. "Wij analyseren onafgebroken al onze kostenplaatsen. We gaan na hoe we kunnen besparen zonder daarbij de kwaliteit van onze productie uit het oog te verliezen."

Janssen werkt daarom verder in de richting van formules met onder meer outsourcing. Het personeel vreest dat er ook een nieuwe herstructurering op komst is. Janssen Pharmaceutica voerde eind vorig jaar een zware saneringsoperatie door. Aanvankelijk werden 688 jobs geschrapt. Na lang overleg met de vakbonden werd dat aantal gereduceerd tot 600, waaronder 167 tijdelijke functies.

Bij Janssen Pharmaceutica werken zowat 4.000 mensen.

(SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud