Werk hervat bij Le Soir

Het personeel van uitgeverij Rossel & Cie, vooral bekend van de krant Le Soir, heeft dit weekend het werk hervat, nadat het vrijdag in staking ging na de aankondiging van een besparingsplan van drie miljoen euro. De publicatie van de speciale edities van de krant Le Soir tijdens de week van 17 december, naar aanleiding van het 125-jarig bestaan van de groep Rossel, zou niet in het gedrang komen.

Het werk op de redacties werd zaterdag hervat en de editie van maandag komt dus niet in het gedrang, zo bevestigden de vakbonden. Vrijdag stemden 121 personeelsleden voor de staking, 75 tegen en 3 onthielden zich. In een persbericht dat gepubliceerd werd op de website van de krant liet algemeen bestuurder van de groep Rossel Bernard Marchant al weten de werkonderbreking te betreuren.

Het besparingsplan voorziet de schrapping van 35 voltijdse equivalenten: 31 bedienden en 4 arbeiders. Vanaf 55 jaar is brugpensioen mogelijk en er kan ook vrijwillig opgestapt worden. Ook werd een beperking van de arbeidsduur naar vier vijfde aangehaald.

Rossel & Cie telt 340 personeelsleden, onder wie een honderdtal journalisten. Naast Le Soir is er ook Le Soir Magazine en de website van de krant. Op donderdag 20 december staat een buitengewone ondernemingsraad gepland. (SLE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud