Werknemers Sleurs Industries in Balen vernemen faillissement per sms

Metaalconstructeur Sleurs Industries uit Balen legt de boeken neer. Dat meldt Gazet van Antwerpen en het nieuws wordt bevestigd door de vakbonden. De werknemers werden via sms op de hoogte gesteld van het faillissement.

Maandagavond werden de werknemers van Sleurs Industries uit Balen via een sms op de hoogte gesteld van het faillissement van het bedrijf. Daarbij werd meteen verteld dat er later per telefoon verdere uitleg zou volgen.

Dirk Van der Eycken van ACV-Metea ziet daar niet meteen graten in: "Dit is geen sms waarin hun ontslag werd aangekondigd, maar louter een aankondiging van de faling. Bedrijven kunnen heel wat moderne communicatiemiddelen gebruiken, en dit is beter dan de volgende dag voor een gesloten poort te staan."

Serge Seret van BBTK Regio Kempen vindt de sms geen menswaardige manier van aankondigen: "Men zou bijvoorbeeld de werknemers kunnen laten komen en een uitleg geven over de te volgen procedure."

Door het faillissement zullen de werknemers voor hun ontslagvergoeding een beroep moeten doen op het Fonds Sluiting Ondernemingen. Dat dekt ontslagvergoedingen tot 25.000 euro. "Voor een aantal bedienden met een lange staat van dienst zal dat inderdaad niet voldoende zijn", zegt Van der Eycken, "maar het merendeel van de mensen zal wel een complete ontslagvergoeding ontvangen".

Sleurs Industries maakte meer dan een halve eeuw onder meer complexe metalen constructies en transportsystemen. Er werken 65 arbeiders en 17 bedienden. De voorbije maanden zijn al een aantal mensen zelf vertrokken of ontslagen. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud