Woede van Luxemburgse boeren op Landbouwbeurs van Libramont

De 74ste editie van de Landbouwbeurs van Libramont, die plaatsvindt van 25 tot 28 juli, dreigt opgeschrikt te worden door manifestaties van Luxemburgse landbouwers. De onderhandelingen van de voorbije dagen hebben geen bevredigende resultaten opgeleverd, aldus de landbouwers. Ze hebben daarom aangekondigd over te gaan tot acties.

Zowat 500 landbouwers zullen vrijdagochtend tijdens de inhuldiging het podium bezetten. Dat is normaal voorbehouden voor figuren uit de politieke wereld. Om de aandacht te vestigen op de landbouwsector zullen landbouwers de VIP-zetels bezetten.

Reeds enkele weken vragen de Luxemburgse landbouwers aan de ministers van Landbouw Sabine Laruelle (federaal) en Benoît Lutgen (Waals Gewest) om vrijdag symbolisch de stands van de publieke machten (DGA, DGRNE, AFSCA...) te sluiten om zo de slechte werking van deze administraties tegenover de landbouwsector aan te tonen. De gesprekken draaiden echter op niets uit.

"De spanning stijgt uur na uur", waarschuwen de vertegenwoordigers van de FWA Luxemburg, "omdat niemand bereid is om zijn verantwoordelijkheid te nemen in geval van uitbarstingen", benadrukt Joseph Neu, lid van de FWA in Bastenaken.

(SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud