Advertentie
Advertentie

Woensdagavond mogelijk hinder op luchthaven Charleroi

Het overleg tussen de vakbonden en de directie van Belgocontrol, het bedrijf dat het luchtverkeer in België controleert, is woensdagavond afgelopen. Op de luchthaven van Charleroi zal er woensdag na 23 uur waarschijnlijk hinder zijn, aangezien er door de luchtverkeersleiders strikt volgens het boekje en dus stipt tot 23.00 uur gewerkt zal worden. Dat meldt vakbondsman Jan François van het ACV.

De beslissing kan voor hinder zorgen voor mogelijke vluchten na 23.00 uur, zoals soms bij luchtvaartmaatschappij Ryanair het geval is. Op de website van de luchthaven van Charleroi zijn rond 19.00 uur drie aankomende vluchten aangekondigd na 23.00 uur.

Naar aanleiding van de vergadering van woensdag tussen de directie en de vakbonden zal er volgens François een personeelsvergadering georganiseerd worden door de vakbonden, die zal plaatsvinden in Steenokkerzeel. Mogelijk zal dat gepaard gaan met een actie, luidt het. Wanneer die personeelsvergadering zal plaatsvinden, is nog niet duidelijk.

De standpunten van directie en vakbonden stonden woensdag bij het overleg volgens François "diametraal tegenover elkaar".

Een volgende ontmoeting tussen de directie en de vakbonden is gepland op 2 juni. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud