WTO-onderhandelingen mogelijk verlengd

De instanties van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) bestuderen woensdag of de ministeriële conferentie in Genève kan worden verlengd. Door een verlenging zou het mogelijk moeten worden alsnog een akkoord te bereiken over de verdere vrijmaking van de internationale handel.

Oorspronkelijk lag de deadline voor een akkoord op zaterdag. Een belangrijke vergadering over de diensten is echter al uitgesteld van donderdag naar vrijdag. Ook de voorstelling van een eerste compromistekst, oorspronkelijk gepland voor vrijdag, zou worden verlaat.

In die context lijkt het dan ook waarschijnlijk dat er tijdens het weekend voort wordt onderhandeld, menen verschillende waarnemers.

Van Belgische zijde wordt een mogelijke verlenging beschouwd als een voorteken voor het welslagen van de conferentie in Genève. De eerste dagen bleef de retoriek bij de belangrijkste onderhandelaars alvast redelijk gematigd. "Alle ingrediënten om een lasagne te maken liggen op tafel, maar het eten is nog niet klaar", aldus een Belgische diplomatieke bron woensdag. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud