Zestien bedienden weg bij Marine Harvest Pieters

Bij het visbedrijf Marine Harvest Pieters, met vestigingen in Brugge en Oostende, moeten zestien bedienden afvloeien. Dat deelt het bedrijf in de nacht van dinsdag op woensdag mee.

De afvloeiingen zijn het gevolg van een "optimalisatieoefening" bij de commerciƫle, administratieve en ondersteunende diensten van het bedrijf. Die oefening, die begin juni werd aangekondigd, heeft als doel "de competitiviteit van de Belgische afdelingen te versterken en ze de sleutelpositie van de Belgische vestigingen binnen de Europese organisatie te kunnen vrijwaren".

De zestien banen die verdwijnen, zitten verspreid over verschillende afdelingen. Er zitten ook drie managers bij. Over het begeleidingspakket werd vorige week al een akkoord bereikt met de vakbonden, luidt het.

De optimalisatieoefening is voor twee afdelingen nog bezig. De beslissing over eventuele gevolgen daar, wordt in september verwacht.

Marine Harvest Pieters stelt in Brugge en Oostende 450 mensen tewerk en is gespecialiseerd in vers voorverpakte vis (Brugge) en gerookte zalm (Oostende). (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud