Zowat 1.500 belangstellenden voor jobbeurs op Brussels Airport

De 10de Zaventemse jobbeurs, die voor de tweede keer op rij in de Skyhall van Brussels Airport georganiseerd werd, heeft naar schatting 1.500 belangstellenden over de vloer gekregen. Dat is de helft minder dan vorig jaar, maar verwacht wordt dat de bedrijven verhoudingsgewijs meer aanwervingen hebben verricht. Negentig standhouders boden in totaal 1.200 tot 1.300 vacatures aan. Het ging vooral om jobs op de luchthaven of in de omgeving.

"Dat er minder bezoekers waren, is het gevolg van het feit dat onze jobbeurs dit jaar samenviel met de Banenmarkt die de VDAB op vele plaatsen in het land organiseerde. De bedrijven waren echter heel opgetogen over het feit dat de kwaliteit van de werkzoekenden beter was. Dat was het gevolg van het feit dat de VDAB en Actiris meer gericht mensen gestuurd hadden naar bepaalde ondernemingen", aldus Wim Desloovere, de voorzitter van de lokale werkwinkel.

Het is nog veel te vroeg om te weten hoeveel bedrijven zaterdag mensen aangeworven hebben. De lokale werkwinkel zal daarover de komende weken alle standhouders bevragen. Vorig jaar werden tijdens de jobbeurs 500 à 600 vacatures ingevuld.

(SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud