Adam Hansen ritwinnaar en leider in Ster Elektrotoer

De 29-jarige Australiër Adam Hansen heeft zaterdag de derde etappe in de Ster Elektrotoer (Ned/2.1) gewonnen, een rit over 194 km op Belgische bodem van Verviers naar La Gileppe. In de koninginnenrit toonde hij zich tijdens de laatste beklimming van La Gileppe de sterkste van een kopgroep van zeven en behaalde zo zijn allereerste zege op Europese bodem. Hij kreeg er de leiderstrui bovenop.

Een bewogen etappe werd het waarin de beslissing op iets meer dan dertig km van de finish uitgelokt werd door Frederik Veuchelen die later de prijs van de strijdlust zou krijgen.

De Vlaams-Brabander kreeg eerst het gezelschap van Artem Ovechkin en later sloten ook Pieter Weening, Björn Leukemans, Thomas De Gendt, Dirk Bellemakers, Adam Hansen, Laurent Beuret, Lucas Sebastian Haedo, Johan Coenen en Bram Schmitz aan.

Ook in deze kopgroep bleef het niet stil. Na een aanval van Veuchelen kregen we een kopgroep van vier met Leukemans, De Gendt, Ovechkin en Beuret. De rest kwam echter opnieuw terug en na nog een poging van Veuchelen viel de beslissing tijdens de slotklim.

Weening, als best geplaatste in de kopgroep, liet het toen afweten en met zeven reden ze weg: Coenen, De Gendt en Leukemans in het gezelschap van Hansen, Beuret, Schmitz en Bellemakers. Hansen was de sterkste aan de finish en wordt normaal gezien zondag na een rit van Arcen naar Helmond (174 km) eindwinnaar. (MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud